Tjoo!

Cha bloggen!

Jag glömde nästan
Muffinsreceptet: ↓

  • 16 stora muffinsformar i papper eller en stor "muffinsformspanna"   (mellanstora formar= 25-30st)
  • ,5 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 4 msk kakao, vill du ha mer chokladsmak så tillsätter du mer kakao
  • 1 dl valfri choklad hackad i grova bitar
  • 200 g mjukt smör
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Muffinsglasyr eller frosting:
  • 150 g philadelphiaost
  • 3 dl florsocker
  • 4 msk chokladströssel

Så här lagar du Chokladmuffins:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en muffinsplåt eller placera ut muffinsformar på en plåt (ta dubbla formar om du ska baka stora muffins).
  3. Vispa ihop smör och socker några minuter. Mikra ev. smöret så att det blir mjukt.
  4. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig vispning.
  5. Tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver, kakao, chokladbitar, salt och mjölk. Rör ihop till en jämn muffinssmet.
  6. Fördela smeten i muffinsformarna. Häll smet upp till lite över halva formen i varje.
  7. Grädda chokladmuffinsen i 25-30 minuter. Mindre muffins kan du grädda på 225 grader i ca 10 minuter.
  8. Gör under tiden frosting om du gillar det. Blanda ihop philadelphiaost med florsocker.
  9. Bred frostingen på kalla chokladmuffins. Strö ev. över chokladströssel.

 måste dra nu

puss puss♥



pst: En bild på mig på mc på vägen hem från Öland.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0